ბურღულეულის "რაფსოდია"
დიეტოლოგებს უნივერსალურ და მაქსიმალურად ძალიან სასარგებლო პროდუქტად მიაჩნიათ ბურღულეული. ის უხვად შეიცავს
სასარგებლო ნახშირწყლებს (65%-77%), რომელიც ასე საჭიროა ენერგიისთვის, ასევე ცილებს, E და B ჯგუფის ვიტამინებს, რკინას, სხვადასხვა მინერალს. ბურღულეულთაგან ყველაზე სასარგებლოა წიწიბურა, შვრია, ხოლო სიმინდის, ფეტვისა და მანანის ბურღულეული - მეორე ადგილზეა.
თუ გვსურს, დიდხანს შევინარჩუნოთ ახალგაზრდობა, სილამაზე, კარგი აღნაგობა, დავივიწყოთ კუჭ-ნაწლავის პრობლემები, ხშირად უნდა მივირთვათ ბურღულეული.
ბურღულეული ორგანიზმს წმენდს წიდებისაგან, ხელს უწყობს სისხლში შაქრის აუცილებელი დონის შენარჩუნებას...