მამულ-დედული
"ჩაიოტის სამშობლოში ამ მცენარისგან დამზადებული კერძები თითქმის ყველა მენიუშია შეტანილი. ჩაიოტის ნაყოფისგან ოზურგეთის საკონსერვო ქარხანაში ამზადებდნენ საუკეთესო მწნილს, რომელიც მუდმივად გადიოდა რუსეთსა და ყოფილ საბჭოთა ქვეყნებში. სამწუხაროდ, ეს წარმოება დღეს გაჩერებულია და ამ კულტურასაც საქართველოში იშვიათად ნახავთ. თუმცა, ვინც მისი მოყვანით დაინტერესდება და გაამრავლებს, მოგებული დარჩება"
18-12-2017
დაწვრილებით...
"ხილადაც რომ მიირთვათ, მაშინვე დარწმუნდებით ამ ჯიშის განუმეორებლობაში, თითქოს ბუნებას მთელი თავისი შარბათი ამ პატარა მარცვლებში ჩაუტევია" "ღვინის ამოღ­ება-ამოსვლა მზის ამოსვლას უნდა ჰგავდეს"
18-12-2017
დაწვრილებით...
"თოვლმა ამ ყვავილის სილამაზე შესაძლოამთლიანად დაფაროს, მაგრამ ყინვა და თოვლი ვერაფერს აკლებს""3-4 გრადუს ყინვაზე ლიმონი და ფორთოხალი ფუჭდება, 8-ზე კი უკვე ნადგურდება. მინუს 10 გრადუსის ქვემოთ მანდარინიც აღარ ვარგა. თუ წინასწარ, თავის დაზღვევის მიზნით არ შეფუთავთ, მაშინ ამინდის პროგნოზს თვალყური უნდა ადევნოთ და ამის მიხედვით იმოქმედოთ"
11-12-2017
დაწვრილებით...
"ქართულ სახვნელ-საკვეთელს სხვადასხვა ზომა, ფორმა და სახელი ჰქონდა"
11-12-2017
დაწვრილებით...
"2014 წლიდან მუშაობს თანამედროვე ტექნოლოგიით აღჭურვილი საოჯახო ტიპის საწარმო. აქ ჩურჩხელასთან ერთად ხილის ჩირსაც ვამზადებ"
04-12-2017
დაწვრილებით...
"ექვსი წელია, ერთად ვართ. ჩვენი ყველაზე დიდი ნატვრა შვილია და იმედია, ეს ოცნება აგვისრულდება"
04-12-2017
დაწვრილებით...
"მოსავლიდან არც ერთი ცალი არ გამიყიდია, მიხარია, რომ ვარიგებ"
04-12-2017
დაწვრილებით...
"საქმე დაიძრა და ადამიანები, რომლებიც ამ პურს დღესაც ყიდულობენ, დარწმუნებული არიან, რომ მხოლოდ ქართული ხორბლისგან გამომცხვარ ნამდვილად ჯანსაღ პურს მიირთმევენ"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"საკუთარი სახლი მაქვს, კოხტა ეზოთი და ტერასა ქოლგით, სადაც ქოთნებში ბევრ მცენარეს ვახარებ და ისინიც იქაურობას ალამაზებენ"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"რემეზი ბუდეს გულმოდგინედ ქსოვს მატყლისა და მცენარეებისგან. როგორც წესი, რემეზის ბუდე ხის ტოტებზეა ჩამოკიდებული და შთამბეჭდავი სანახავია"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"ძელშავის ღვინო მოწითალო და თხელი დგება, ნაკლები ტანინი აქვს, გრადუსიც დაბალი და ლხინს უგრძელებს კაცს. ასე გგონია, ჩაფით რომ დალიო, არ დაგათრობს, თუმცა სულ ტყუილად"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"2010 წელს შესაძლებელი გახდა კერამიკის უძველეს ჭურჭელზე დატოვებული მტვრის შემადგენ­ელი ნივთიერებების 500-ჯერ გადიდება და გაირკვა, რომ ეს მტვერი სწორედ ღვინისა იყო. ჭურჭელი დაახლოებით ქრისტეს შობამდე 6000 წლის გახლდათ, შესაბამისად - მასში ჩასხმული ღვინოც. ასე დადასტურდა, რომ ჩვენ ღვინო უკვე 8000 წლის წინ გვქონდა..."
20-11-2017
დაწვრილებით...
"სამკურნალო და დიეტური თვისებების გამო უნაბი ყველა გლეხის, ფერმერის, დასასვენებელი სახლების ეზოებისა თუ ბაღების აუცილებელი ბინადარი უნდა გახდეს"
20-11-2017
დაწვრილებით...
ბავშვობაში ვის არ უოცნებია ფერად აკვარიუმზე, რომელშიც ულამაზესი ოქროს თევზები დაცურავენ...
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ტვიშს უნიკალურად აქცევს ადგილ­ობრივი­ მიკროკლიმატი, რომლის გავრც­ელების არე ხვამლის მთის ფერდობზეა, მხოლოდ 15 კვადრატულ კილომეტრზე. ამ ადგილიდან ოდნავ მოშორებით ან მთის ფერდობზე ოდნავ უფრო მაღლა მოკრეფილი ყურძნისგან ნამდვილი ტვიში­ ვეღარ დადგება""ტვიში ქარვისფერი ყურძენია, რომლის შაქრიანობა 27 გრადუსამდე აღწევს"
13-11-2017
დაწვრილებით...
ზურაბ ჯინჯიხაძე აგრონომის ოჯახში გაიზარდა. სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტის სუბტროპიკული ფაკულტეტის დამთავრების შემდეგ მცხეთის სასელექციო სადგურში, სიმინდის სელექციის განყოფილებაში დაიწყო მუშაობა.
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ყველაზე კარგი ბიზნესმენი პაპაჩემი იყო. არც ინტერნეტი ჰქონდა, არც "ფეისბუკი", მაგრამ მისი ღვინო დაღესტანში იყიდებოდა"
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ჩვენს მარანში არასდროს დაწურულა ღვინო ფეხით, ღვინოს ხომ არ გავთელავთო, ამბობდნენ ჩემი წინაპრები"
06-11-2017
დაწვრილებით...
"საოცრებები ვნახეთ - ლიტველ ფერმერებს ისეთი ხორცის ნაწარმი აქვთ, ევროკავში­რის არც ერთ ქვეყანას არ დაუდებს ტოლს. ძვირი­ ღირს, 1 კილოგრამი ძეხვის ფასი 25 ევრომდეა. თუმცა, ამ ხალხს თავისი შრომით ისეთი შემოსავალი აქვს, რომ მისი შეძენა არ უჭირს“
06-11-2017
დაწვრილებით...
ცნობილი მოდელი და მოდური ჟურნალების სახე "მამულ-დედულის" სტუმარია"ჰოლანდიის მთავრობამ შროშანს ჩემი სახელი უწოდა"
06-11-2017
დაწვრილებით...