მამულ-დედული
ამერიკიდან ჩამოტანილი ძალიან ძვირფასი შამპუნი მქონდა, რომელიც ჩემთვის მენანებოდა, ხელი სწორედ იმას ვტაცე და კოკროჭინა დავბანე. ბოლოს ბალზამი წავუსვით, ფენით გავაშრეთ და ასე გახუჩხუჩებული ბუხართან დავაწვინეთ... ასე შევხვდით შობას საყვარელ ვირის ჩოჩორთან ერთად
27-01-2018
დაწვრილებით...
ზღმარტლს დიდი სიამოვნებით მივირთმევთ, თუმცა მასზე ბევრი არაფერი ვიცით; უმთავრესად ის, რომ ზღმარტლი ველური მცენარეა, ბუჩქად იზრდება და მისი ნაყოფი მხოლოდ გვიან შემოდგომაზეა ვარგისი.
22-01-2018
დაწვრილებით...
"აგვისტოს ომის დროს, როცა სოფელი იცლებოდა, ჩემს ფრინველებს საჭმელი და წყალი დავუტოვე. დაბომბვის დროს სამტრედეს მინა ჩამსხვრევია და ზოგი მკვდარი დამხვდა. გადარჩენილები მელოდებოდნენ... როცა მშვიდობიანი დრო იყო ჩვენსა და ე.წ. სამხრეთ ოსეთს შორის, ჩვენი მტრედები მიდი-მოდიოდნენ და მერე ისევ ბრუნდებოდნენ. მტრედები ადამიანთან ყველაზე ახლოს არიან: როცა დაუძახებ, მოფრინდებიან და ხელზე დაგასხდებიან, მოგეფერებიან, შენი დანახვა უხარიათ, ამაგს გიფასებენ"
22-01-2018
დაწვრილებით...
გურამ ჭიტაძე მეგობრებთან ერთად, სახელოსნოში სხვადასხვა სახის სამეურნეო სათბურებს ამზადებს პოლიკარბონატისგან. საკუთარი ნახელავის ავკარგიანობაზეც თვითონ გვიამბობს.
15-01-2018
დაწვრილებით...
"არც კარტოფილის შენახვა გაჭირდება, თუკი ფერმერები გამომშრალსა და საღს ჩააბარებენ. დიდი სიამოვნებით შევინახავთ და ამით ხალხსა და ქვეყანასაც სამსახურს გავუწევთ"
15-01-2018
დაწვრილებით...
თაკო ჟურული ჩვენი კომპანიის თანამშრომელია, "პალიტრა L"-ის ერთ-ერთი რედაქტორი, მაგრამ ახლა მეღვინე-მევენახეც გახდა. ყველაფერი კი ასე დაიწყო:
15-01-2018
დაწვრილებით...
გოჩა ჭეიშვილი: "ახალ წელს ფუტკრისა და ფრინველის სიმრავლით შევხვდი, ახლა უკვე შვილიშვილების გამრავლებას დაველოდები"
08-01-2018
დაწვრილებით...
"დაბადების დღეზე ჩემს შვილს ჭუჭული აჩუქეს. მაშინ გვეგონა, მართლა იხვის ჭუჭული იყო, თუმცა რომ გაიზარდა, გაირკვა, რომ ბატი ყოფილა. ახლა სახლში გვყავს თეთრი, დიდი, ძალიან ლამაზი და ჭკვიანი ბატი. ტასიკო კი ჰქვია, მაგრამ არ ვიცით, დედალია თუ მამალი"
08-01-2018
დაწვრილებით...
ჩაის პლანტაციისთვის ნაკვეთის მომზადება შრომატევადი საქმეა
08-01-2018
დაწვრილებით...
მეცხვარეობა საქართველოში საპატიო და ღირსეულ საქმედ იყო მიჩნეული. მეცხვარე დღესასწაულსაც კი ცხვარში ატარებდა და ხშირად შობა-ახალი წლის დღეებშიც ოჯახს იყო მოწყვეტილი. როგორ ხვდებოდნენ და ხვდებიან ახალ წელს მეცხვარეები და მათი ოჯახები? გვესაუბრება ეთნოლოგი, პროფესორი გიორგი ცოცანიძე.
03-01-2018
დაწვრილებით...
"დიდი სიხარულით მეპატიჟებიან მეკვლედ - დავცადეთ, კარგი ფეხი გაქვსო" "გოგონას დაბადებამ ჩემ გარშემო ყველა და ყველაფერი სიხარულით, სიყვარულით და ბედნიერებით აავსო, ეს ამ პატარამ უკვე მოახერხა"
03-01-2018
დაწვრილებით...
დღეს ევროპასა და ამერიკაში ხელოვ­ნურ ნაძვზე უარს ამბობენ და ახალ წელს ბუნებრივი ხით ზეიმობენ. აბა, გამოი­ცანით, რომლით? ამბროლაურის სოფელ თლუღის სოჭით! ამ სოჭის თესლი უცხოეთში უკვე წლებია მიაქვთ, ახარებენ და საშობაოდ ყიდიან
02-01-2018
დაწვრილებით...
"კვირის პალიტრის" 2016 წლის 1-ლი თებერვლის ნომერში სოსო მექვევრიშვილი გაეცნო სტატიას: "ბაკურციხელ "ნიფნიფებს" "მგელი" ვერას დააკლებს" - როგორ ავაშენოთ ნამჯის სახლი". წერილში გიამბობდით ორ ადამიანზე, რომლებიც თბილისიდან საცხოვრებლად სოფელში გადავიდნენ და იქ საკუთარი ხელით ნამჯის სახლი ააგეს. რესპონდენტები - დავითი და თინა - სოსო მექვევრიშვილმა მოძებნა, მათი რჩევები მოისმინა და რამდენიმე წლის ოცნებაც აიხდინა."ნამჯის აშენების ტექნოლოგიას ვეძებდი, "კვირის პალიტრაში" სტატია წავიკითხე, რომ ზემო ბაკურციხეში ვიღაცებმა ნამჯის სახლი ააშენეს. მეც ავდექი და ბაკურციხეში წავედი"
25-12-2017
დაწვრილებით...
ცოტნე შერმადინი ახალგაზრდა მეღვინეა, ქვევრის შესანიშნავ ღვინოს წურავს­ - ორგანულსა და ჯანმრთელს. ცოტნეს ქვევრთან ატენის პაპისეული მარანი და მოხდილი ქვევრიდან ამოვარდნილი ღვინის სურნელი აკავშირებდა.
25-12-2017
დაწვრილებით...
"უამრავი­ ნაძვის ხე მაქვს შექმნილი - ნოტებისგან, დაპრესილი ქაღალდისგან, ხელოვნური ვარდის ფურცლებისგან, მატყლისგან..."
19-12-2017
დაწვრილებით...
"ჩაიოტის სამშობლოში ამ მცენარისგან დამზადებული კერძები თითქმის ყველა მენიუშია შეტანილი. ჩაიოტის ნაყოფისგან ოზურგეთის საკონსერვო ქარხანაში ამზადებდნენ საუკეთესო მწნილს, რომელიც მუდმივად გადიოდა რუსეთსა და ყოფილ საბჭოთა ქვეყნებში. სამწუხაროდ, ეს წარმოება დღეს გაჩერებულია და ამ კულტურასაც საქართველოში იშვიათად ნახავთ. თუმცა, ვინც მისი მოყვანით დაინტერესდება და გაამრავლებს, მოგებული დარჩება"
18-12-2017
დაწვრილებით...
"ხილადაც რომ მიირთვათ, მაშინვე დარწმუნდებით ამ ჯიშის განუმეორებლობაში, თითქოს ბუნებას მთელი თავისი შარბათი ამ პატარა მარცვლებში ჩაუტევია" "ღვინის ამოღ­ება-ამოსვლა მზის ამოსვლას უნდა ჰგავდეს"
18-12-2017
დაწვრილებით...
"თოვლმა ამ ყვავილის სილამაზე შესაძლოამთლიანად დაფაროს, მაგრამ ყინვა და თოვლი ვერაფერს აკლებს""3-4 გრადუს ყინვაზე ლიმონი და ფორთოხალი ფუჭდება, 8-ზე კი უკვე ნადგურდება. მინუს 10 გრადუსის ქვემოთ მანდარინიც აღარ ვარგა. თუ წინასწარ, თავის დაზღვევის მიზნით არ შეფუთავთ, მაშინ ამინდის პროგნოზს თვალყური უნდა ადევნოთ და ამის მიხედვით იმოქმედოთ"
11-12-2017
დაწვრილებით...
"ქართულ სახვნელ-საკვეთელს სხვადასხვა ზომა, ფორმა და სახელი ჰქონდა"
11-12-2017
დაწვრილებით...
"2014 წლიდან მუშაობს თანამედროვე ტექნოლოგიით აღჭურვილი საოჯახო ტიპის საწარმო. აქ ჩურჩხელასთან ერთად ხილის ჩირსაც ვამზადებ"
04-12-2017
დაწვრილებით...
რომელია ღვინისთვის ყველაზე ოპტიმალური ტემპერატურა?
/
თქვენი აზრით, აქვს თუ არა ადგილი ხელისუფლების მხრიდან ბიზნესზე ზეწოლას  დღეს საქართველოში?
თქვენი აზრი მნიშვნელოვანია!
თქვენი აზრით, აქვს თუ არა ადგილი ხელისუფლების მხრიდან ბიზნესზე ზეწოლას დღეს საქართველოში?
თვის კითხვადი სტატიები