მამულ-დედული
"ჩემი ორსართულიანი მომავლის ვენახი ერთი თავით მაღალი იქნება თავის "თანამემამულეებზე"
18-09-2017
დაწვრილებით...
"ამ ყველაფერს სულიერი სიმშვიდე მოაქვს, თანაც სუფთა ჰაერზე ვარ, დილაობით ჩიტების ჭიკჭიკიც მახალისებს და სიამოვნებით ვმუშაობ"
18-09-2017
დაწვრილებით...
"ქართული ღორი 7-8 გოჭს შობს და ეს ცოტა არ არის. ქართულ ღორს არც სარგებლიანობა აკლია, არც წონა. ქართული ნეზვი 140 კგ. იზრდება, კერატი კი - 180 კგ"
11-09-2017
დაწვრილებით...
"ხატის პატივსაცემად, აქაურობას "დედოფლის ბაღი" ვუწოდეთ"
11-09-2017
დაწვრილებით...
"არაქისის ზეთი ძალიან სასარგებლოა, ისევე როგორც არაქისის კარაქი"
11-09-2017
დაწვრილებით...
კახეთში რთველისთვის სამზადისი დაწყებულია. საქართველო ოდითგან მევენახეობა-მევიღინეობის ქვეყნად მიიჩნევა, თუმცა ჩვენში ცოტამ თუ იცის რა სასარგებლო თვისებები აქვს ყურძენს.
08-09-2017
დაწვრილებით...
პირველი ქართველი, რომელმაც ქვევრში ქართული ვისკი გამოხადა
04-09-2017
დაწვრილებით...
"ტენილი ყველი მესხური ჩეჩილის უფრო ძვირფასი და გემრიელი სახეობაა. მის დამზადებას დიდი ჯაფა და დრო სჭირდება"
04-09-2017
დაწვრილებით...
"დეკორაციების გაკეთებას დიდი დრო სჭირდება, ზოგჯერ ნერგი წლების განმავლობაში უნდა კრიჭო, რომ სასურველი ფორმა მიიღო""რომ ვფიქრობ, რა დღეშია ჩვენი ბუნება, არც მენერგემ უნდა დაისვენოს ნერგების გამოყვანით და არც ხალხმა დარგვით. სხვა გამოსავალი არ გვაქვს, თუ ბუნების გადარჩენა გვინდა"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"აზიურ ფაროსანას უკლებლივ ყველა უნდა შეებრძოლოს - თითოეული ოჯახი, თითოეული გლეხი და ფერმერი. როცა თავიანთ ნაკვეთებსა და ეზოებში გაანადგურებენ, იმდენად აღარ გამრავლდება"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"ფრის უმაღლესი ხარისხის, დაბალშაქრიანი და მშრალი მასის მაღალი შემცველობის კარტოფილი სჭირდება. ასეთი ჯიშები საქართველოში მხოლოდ რამდენიმეა, რომლებიც, ძირითადად, ახალციხეში ითესება""გათლისა და გარეცხვის შემდეგ, კარტოფილი გადის საჭრელ დანადგარში, ეცლება სახამებელი, შემოწმების მერე სანახევროდ შეიწვება და შედის მაცივარში შოკგაყინვისთვის..."
28-08-2017
დაწვრილებით...
"13 წელი ვიყავი ამერიკაში, ვისწავლე იმ მცენარეების გამოყვანა, რომელთა ფასი მსოფლიო ბაზარზე გამუდმებით იწევს, ჩამოვიტანე ჩემს სამშობლოში და ბაღები გავაშენე. ეს ყველაფერი საკუთარი ხარჯით, ერთი თეთრიც კი არ მოუცია არავის"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"სტალინის ქვევრი დღესაც გვაქვს შენახული. ამ ქვევრს წლების მერეც ვიყენებდით, მაგრამ ბოლო დროს - აღარ. ბევრი ღვინო არ გვაქვს და აღარ ვაწუხებთ ქვევრს"
21-08-2017
დაწვრილებით...
"კაკაბს არც დასაკლავად გავყიდი და არც გავაჩუქებ"
21-08-2017
დაწვრილებით...
"როცა გვაქვს ადგილობრივი, ჯანმრთელი ხორბალი, რატომ უნდა ვიყიდოთ სხვისი პური?"
21-08-2017
დაწვრილებით...
"ბოლოკის ნერგი 5 სანტიმეტრი სიმაღლის მაინც უნდა იყოს. გაზაფხულზე, მარტის ბოლოს, ან აპრილის დასაწყისში, ღია გრუნტში უკვე წამოზრდილი ნერგები გადააქვთ. კვლებს შორის მანძილი 15-20 სმ უნდა იყოს, ხოლო მცენარეებს შორის - 5-8 სმ"
21-08-2017
დაწვრილებით...
"დილით ძროხებს მოწველის, მერე გარეკავს... 5-6 წლისა უკვე ფერმაში რჩებოდა და ყველანაირ საქმიანობაში ერთვებოდა. მას მერე, რაც ლევანის პაპამ სოფელთან ახლოს ფერმა გააშენა, შვილიშვილი დროს თითქმის სულ იქ ატარებს. საქონლის მოვლა მისი საყვარელი საქმეა და ძროხებსაც სახელებს არქმევს..."
14-08-2017
დაწვრილებით...
ბრიუსელის კომბოსტო მრავალ ქვეყანაში პოპულარული ბოსტნეული კულტურაა. ეს ჯიში ბელგიელმა სელექციონერებმა გამოიყვანეს, ბელგიიდან კი საფრანგეთში, გერმანიასა და ჰოლანდიაში გავრცელდა. მისგან უამრავ გემრიელ და სასარგებლო კერძს ამზადებენ, ძალიან გემრიელია ბრინჯთან, წვნიანში და ცალკე შემწვარიც.
14-08-2017
დაწვრილებით...
"აქ სახლები მეგობრებმა ერთდროულად შევიძინეთ და ერთმანეთის გვერდით ვართ, წლების განმავლობაში ოჯახებით ვმეგობრობთ და ტრადიცია გვაქვს - შობას აქ ვხვდებით"
07-08-2017
დაწვრილებით...
საქართველოში საზამთრო პოპულარული ხილი იყო უკვე XII საუკუნეში და მას მელსაპონენს, აგრეთვე, ყარფუზსა (აღმოსავ­ლეთში) და ხაბურზაკს (დასავლეთში) უწოდებდნენ"მუხიანური და კახური საზამთროები მოიძია და აღმოაჩინა სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო-კვლევითმა ცენტრმა. რაც შეეხება სოხუმურ საზამთროს, არის საშიშროება, რომ დაიკარგოს"
07-08-2017
დაწვრილებით...
აპირებთ თუ არა არჩევნების მეორე ტურში მონაწილეობის მიღებას?
თქვენი აზრი მნიშვნელოვანია!..
აპირებთ თუ არა არჩევნების მეორე ტურში მონაწილეობის მიღებას?
თვის კითხვადი სტატიები