მამულ-დედული
"ცეცხლგამძლე აგურით ნაშენ ოთახში ნედლი ქვევრები იდგმება. ძირში გრძლად დაპობილი თხმელის შეშა ალაგია. ცეცხლის შენთებამდე შესასვლელიც აგურით იგმანება"
09-10-2017
დაწვრილებით...
"ბიჭი" ჩემზე რაც უნდა გაბრაზებული და ნაწყენი იყოს, მაინც ვიცი, რომ ვუყვარვარ"
09-10-2017
დაწვრილებით...
"ყველის ფესტივალებზე ვინც გასინჯავს ჩემს დამბალხაჭოს, ყველა ცერს მაღლა სწევს, მაგარიაო"2014 წელს დამბალხაჭოს არამატერიალური კულტურული ძეგლის სტატუსი მიენიჭა
08-10-2017
დაწვრილებით...
"ჩვენთან ისპანახს გამრავლების ორი პერიოდი აქვს: შემოდგომის დასაწყისში, სექტემბერში, მეორე კი ადრე გაზაფხულზე. სექტემბერში რომ დავთესავთ, მოსავალს ოქტომბრის ბოლომდე იძლევა. გაზაფხულზე კი, დაახლოებით მარტის დასაწყისში ვთესავთ, არა უგვიანეს 20 მარტისა"
02-10-2017
დაწვრილებით...
ალეკო თეთრაშვილის არასახუმარო ჰობი
25-09-2017
დაწვრილებით...
"ზემოდან რომ დახედავ, ამ ტბაში ჩემი კალმახები ისე ლივლივებენ, ვეღარ ვცილდები, თანაც დიდ აუზში ბევრად სწრაფად იზრდებიან"
18-09-2017
დაწვრილებით...
"ჩემი ორსართულიანი მომავლის ვენახი ერთი თავით მაღალი იქნება თავის "თანამემამულეებზე"
18-09-2017
დაწვრილებით...
"ამ ყველაფერს სულიერი სიმშვიდე მოაქვს, თანაც სუფთა ჰაერზე ვარ, დილაობით ჩიტების ჭიკჭიკიც მახალისებს და სიამოვნებით ვმუშაობ"
18-09-2017
დაწვრილებით...
"ქართული ღორი 7-8 გოჭს შობს და ეს ცოტა არ არის. ქართულ ღორს არც სარგებლიანობა აკლია, არც წონა. ქართული ნეზვი 140 კგ. იზრდება, კერატი კი - 180 კგ"
11-09-2017
დაწვრილებით...
"ხატის პატივსაცემად, აქაურობას "დედოფლის ბაღი" ვუწოდეთ"
11-09-2017
დაწვრილებით...
"არაქისის ზეთი ძალიან სასარგებლოა, ისევე როგორც არაქისის კარაქი"
11-09-2017
დაწვრილებით...
კახეთში რთველისთვის სამზადისი დაწყებულია. საქართველო ოდითგან მევენახეობა-მევიღინეობის ქვეყნად მიიჩნევა, თუმცა ჩვენში ცოტამ თუ იცის რა სასარგებლო თვისებები აქვს ყურძენს.
08-09-2017
დაწვრილებით...
პირველი ქართველი, რომელმაც ქვევრში ქართული ვისკი გამოხადა
04-09-2017
დაწვრილებით...
"ტენილი ყველი მესხური ჩეჩილის უფრო ძვირფასი და გემრიელი სახეობაა. მის დამზადებას დიდი ჯაფა და დრო სჭირდება"
04-09-2017
დაწვრილებით...
"დეკორაციების გაკეთებას დიდი დრო სჭირდება, ზოგჯერ ნერგი წლების განმავლობაში უნდა კრიჭო, რომ სასურველი ფორმა მიიღო""რომ ვფიქრობ, რა დღეშია ჩვენი ბუნება, არც მენერგემ უნდა დაისვენოს ნერგების გამოყვანით და არც ხალხმა დარგვით. სხვა გამოსავალი არ გვაქვს, თუ ბუნების გადარჩენა გვინდა"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"აზიურ ფაროსანას უკლებლივ ყველა უნდა შეებრძოლოს - თითოეული ოჯახი, თითოეული გლეხი და ფერმერი. როცა თავიანთ ნაკვეთებსა და ეზოებში გაანადგურებენ, იმდენად აღარ გამრავლდება"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"ფრის უმაღლესი ხარისხის, დაბალშაქრიანი და მშრალი მასის მაღალი შემცველობის კარტოფილი სჭირდება. ასეთი ჯიშები საქართველოში მხოლოდ რამდენიმეა, რომლებიც, ძირითადად, ახალციხეში ითესება""გათლისა და გარეცხვის შემდეგ, კარტოფილი გადის საჭრელ დანადგარში, ეცლება სახამებელი, შემოწმების მერე სანახევროდ შეიწვება და შედის მაცივარში შოკგაყინვისთვის..."
28-08-2017
დაწვრილებით...
"13 წელი ვიყავი ამერიკაში, ვისწავლე იმ მცენარეების გამოყვანა, რომელთა ფასი მსოფლიო ბაზარზე გამუდმებით იწევს, ჩამოვიტანე ჩემს სამშობლოში და ბაღები გავაშენე. ეს ყველაფერი საკუთარი ხარჯით, ერთი თეთრიც კი არ მოუცია არავის"
28-08-2017
დაწვრილებით...
"სტალინის ქვევრი დღესაც გვაქვს შენახული. ამ ქვევრს წლების მერეც ვიყენებდით, მაგრამ ბოლო დროს - აღარ. ბევრი ღვინო არ გვაქვს და აღარ ვაწუხებთ ქვევრს"
21-08-2017
დაწვრილებით...
"კაკაბს არც დასაკლავად გავყიდი და არც გავაჩუქებ"
21-08-2017
დაწვრილებით...
თქვენი აზრით, ვინ არის პასუხისმგებელი დიდ დიღომში მომხდარ ტრაგედიაზე?
თქვენი აზრი მნიშვნელოვანია!
თქვენი აზრით, ვინ არის პასუხისმგებელი დიდ დიღომში მომხდარ ტრაგედიაზე?