მამულ-დედული
"ექვსი წელია, ერთად ვართ. ჩვენი ყველაზე დიდი ნატვრა შვილია და იმედია, ეს ოცნება აგვისრულდება"
04-12-2017
დაწვრილებით...
"მოსავლიდან არც ერთი ცალი არ გამიყიდია, მიხარია, რომ ვარიგებ"
04-12-2017
დაწვრილებით...
"საქმე დაიძრა და ადამიანები, რომლებიც ამ პურს დღესაც ყიდულობენ, დარწმუნებული არიან, რომ მხოლოდ ქართული ხორბლისგან გამომცხვარ ნამდვილად ჯანსაღ პურს მიირთმევენ"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"საკუთარი სახლი მაქვს, კოხტა ეზოთი და ტერასა ქოლგით, სადაც ქოთნებში ბევრ მცენარეს ვახარებ და ისინიც იქაურობას ალამაზებენ"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"რემეზი ბუდეს გულმოდგინედ ქსოვს მატყლისა და მცენარეებისგან. როგორც წესი, რემეზის ბუდე ხის ტოტებზეა ჩამოკიდებული და შთამბეჭდავი სანახავია"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"ძელშავის ღვინო მოწითალო და თხელი დგება, ნაკლები ტანინი აქვს, გრადუსიც დაბალი და ლხინს უგრძელებს კაცს. ასე გგონია, ჩაფით რომ დალიო, არ დაგათრობს, თუმცა სულ ტყუილად"
27-11-2017
დაწვრილებით...
"2010 წელს შესაძლებელი გახდა კერამიკის უძველეს ჭურჭელზე დატოვებული მტვრის შემადგენ­ელი ნივთიერებების 500-ჯერ გადიდება და გაირკვა, რომ ეს მტვერი სწორედ ღვინისა იყო. ჭურჭელი დაახლოებით ქრისტეს შობამდე 6000 წლის გახლდათ, შესაბამისად - მასში ჩასხმული ღვინოც. ასე დადასტურდა, რომ ჩვენ ღვინო უკვე 8000 წლის წინ გვქონდა..."
20-11-2017
დაწვრილებით...
"სამკურნალო და დიეტური თვისებების გამო უნაბი ყველა გლეხის, ფერმერის, დასასვენებელი სახლების ეზოებისა თუ ბაღების აუცილებელი ბინადარი უნდა გახდეს"
20-11-2017
დაწვრილებით...
ბავშვობაში ვის არ უოცნებია ფერად აკვარიუმზე, რომელშიც ულამაზესი ოქროს თევზები დაცურავენ...
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ტვიშს უნიკალურად აქცევს ადგილ­ობრივი­ მიკროკლიმატი, რომლის გავრც­ელების არე ხვამლის მთის ფერდობზეა, მხოლოდ 15 კვადრატულ კილომეტრზე. ამ ადგილიდან ოდნავ მოშორებით ან მთის ფერდობზე ოდნავ უფრო მაღლა მოკრეფილი ყურძნისგან ნამდვილი ტვიში­ ვეღარ დადგება""ტვიში ქარვისფერი ყურძენია, რომლის შაქრიანობა 27 გრადუსამდე აღწევს"
13-11-2017
დაწვრილებით...
ზურაბ ჯინჯიხაძე აგრონომის ოჯახში გაიზარდა. სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტის სუბტროპიკული ფაკულტეტის დამთავრების შემდეგ მცხეთის სასელექციო სადგურში, სიმინდის სელექციის განყოფილებაში დაიწყო მუშაობა.
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ყველაზე კარგი ბიზნესმენი პაპაჩემი იყო. არც ინტერნეტი ჰქონდა, არც "ფეისბუკი", მაგრამ მისი ღვინო დაღესტანში იყიდებოდა"
13-11-2017
დაწვრილებით...
"ჩვენს მარანში არასდროს დაწურულა ღვინო ფეხით, ღვინოს ხომ არ გავთელავთო, ამბობდნენ ჩემი წინაპრები"
06-11-2017
დაწვრილებით...
"საოცრებები ვნახეთ - ლიტველ ფერმერებს ისეთი ხორცის ნაწარმი აქვთ, ევროკავში­რის არც ერთ ქვეყანას არ დაუდებს ტოლს. ძვირი­ ღირს, 1 კილოგრამი ძეხვის ფასი 25 ევრომდეა. თუმცა, ამ ხალხს თავისი შრომით ისეთი შემოსავალი აქვს, რომ მისი შეძენა არ უჭირს“
06-11-2017
დაწვრილებით...
ცნობილი მოდელი და მოდური ჟურნალების სახე "მამულ-დედულის" სტუმარია"ჰოლანდიის მთავრობამ შროშანს ჩემი სახელი უწოდა"
06-11-2017
დაწვრილებით...
"2 ფარდულიც რომ დაგვრჩეს შეუწამლავი, ფაროსანა მთელ სოფელს გაანადგურებს"
06-11-2017
დაწვრილებით...
საქართველო რომ ღვინისა და მეღვინეობის სამშობლოა, ეს ჩვენ კი არა, უკვე ლამის მთელმა მსოფლიომ იცის
03-11-2017
დაწვრილებით...
"მღრღნელებისა და სხვამავნებლებისგან დასაცავად, სკას უკეთებენ თუნუქის საფრენს (ფუტკრის გამოსაფრენად), რომელზეც 6-7 მმ სიგანის საძრომია ამოჭრილი"
01-11-2017
დაწვრილებით...
ბოლო რამდენიმე წელიწადია, თუშეთი ქართველი და უცხოელი ტურისტების საყვარელ ადგილად იქცა.
01-11-2017
დაწვრილებით...
ცოტა ხნის წინ საქართველოში გამოჩენილი აზიური ფაროსანა სასოფლო-სამეურნეო სავარგულებს შეესია და მოსავლის განადგურება დაიწყო. აღმოჩნდა, რომ საქართველოს ადრეც უტევდნენ სხვადასხვა სახეობის მავნებლები, რომლებიც ძირითადად მწვანე საფარს სპობდნენ.
30-10-2017
დაწვრილებით...
რომელია ღვინისთვის ყველაზე ოპტიმალური ტემპერატურა?
/
თქვენი აზრით, აქვს თუ არა ადგილი ხელისუფლების მხრიდან ბიზნესზე ზეწოლას  დღეს საქართველოში?
თქვენი აზრი მნიშვნელოვანია!
თქვენი აზრით, აქვს თუ არა ადგილი ხელისუფლების მხრიდან ბიზნესზე ზეწოლას დღეს საქართველოში?
თვის კითხვადი სტატიები